Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Pijler : Industrie en Services

Berenberg Bank

Vorige slide
Volgende slide

Berenberg Bank is de oudste private bank van Duitsland (1590) en daarmee de tweede oudste bank ter wereld.

Ondanks een zeer moeilijk marktklimaat in 2023 stabiliseerde de winstsituatie van de Bank zich algemeen op een iets hoger niveau. Dat bevestigt eens te meer de duurzaamheid van het economisch model van de Bank. De daling van de baten van provisies uit effectentransacties in Investment Bank en Wealth and Asset Management werd grotendeels gecompenseerd door een stijging van de nettorentebaten. Globaal is de nettowinst voor het boekjaar van de bank stabiel op EUR 55,4 miljoen en het rendement op eigen vermogen blijft met 29% goed in vergelijking met de rest van de sector.
De kapitaaltoereikendheid bleef adequaat in de loop van het verstreken boekjaar en blijft zo ruimschoots boven de wettelijke vereisten. Het nettovermogen en de financiële positie blijven goed, de solvabiliteit was op elk moment in de betreffende periode gewaarborgd en de liquiditeitspositie blijft comfortabel overeenkomstig de voorschriften van de bankentoezichthouders.
Als internationale bank met een dienstgericht commercieel model dat voortdurend inspeelt op de marktvraag, acht Berenberg zich goed geplaatst om ook op de toekomstige markt succesvol te zijn.