Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Pijler : Industrie en Services

Galactic

Vorige slide
Volgende slide

Belgische onderneming, van oudsher producent van melkzuur en lactaten voor gebruik in dierenvoeding, cosmetica en de industrie. De belangrijkste markten zijn Europa, China en de Verenigde Staten. Dankzij zijn deskundigheid op het vlak van fermentatie heeft Galactic zich de laatste jaren kunnen diversifiëren in de productie van natuurlijke antimicrobiële oplossingen, waarvoor de voedingsindustrie steeds meer vragende partij is.
Suiker, de belangrijkste grondstof van de onderneming, werd in 2023 meer dan dubbel zo duur. Die stijging kon niet worden doorgerekend aan de klant en had dus een negatieve impact op de winstgevendheid.
Om de winstgevendheid te verbeteren, zal Galactic zich steeds meer toespitsen op producten met hoge toegevoegde waarde. Het nieuwe assortiment komt in 2024 op de markt.
De vennootschap zal de komende jaren investeren in de uitbreiding van zijn productiecapaciteit voor gespecialiseerde producten. Zo gaat het investeren in nieuwe drooginstallaties om poeders te produceren. Verder werd de organisatie van het bedrijf herzien om de coördinatie tussen de verschillende wereldwijde activiteitenregio’s te verbeteren.